Red Bull-teambaas Christian Horner benadrukt dat de tijdenmonitor tijdens de eerste testdag net zo goed uit gezet kan worden. “We richten ons op ons eigen programma, en dat stemt ons zeer tevreden.”

Het is Horner zeker niet ontgaan dat Sebastian Vettel razendsnel onderweg is. “Ferrari komt sterk voor de dag”, erkent hij. “Maar onze focus ligt op kilometers maken. We proberen harmonie te creëren tussen de motor en het chassis. Er worden enorme hoeveelheden data naar de fabriek gestuurd en die helpen ons om onze sterke en zwakke punten vast te stellen. Op basis daarvan kunnen we ons ontwikkelingstraject gaan uitstippelen.”

“Ons doel voor dit seizoen is om het gat te dichten naar Mercedes en Ferrari”, vervolgt Horner. “We zijn hoopvol gestemd dat we de nodige veranderingen hebben doorgevoerd om een constant seizoen af te werken. De overstap naar Honda heeft ons al veel positiefs gebracht. We zijn onder de indruk van hun benadering en progressie. Maar we weten natuurlijk niet wat de anderen tijdens de wintermaanden hebben gedaan.”

Dat de concurrentie op sommige vlakken, met name wat betreft de voorvleugel, voor andere oplossingen hebben gekozen, baart Horner ook geen zorgen. “We hebben niets gezien waarvan we denken: waarom hebben wij dat niet bedacht”, zegt hij. “Het is interessant om te zien dat er verschillen zijn, maar het valt niet zomaar te kopiëren omdat het doorwerkt op de volledige auto. We zijn tevreden over de keuzes die wij hebben gemaakt. De bevindingen op de baan komen overeen met onze calculaties, de auto is betrouwbaar en onze coureur is gelukkig.”