Red Bull-teambaas Christian Horner erkent dat het aanzien van het team van de energiedrankfabrikant binnen de Formule 1 is veranderd: “Iedereen jaagt nu op ons.”

 

Red Bull kocht na 2004 het team van Jaguar op en doet sinds seizoen 2005 als constructeur mee aan de Formule 1. In de eerste paar seizoenen was het team een middenmoter, maar in 2009 begon het prompt races te winnen en eindigde het als tweede in het constructeurs-WK, waarna het in 2010 en 2011 zowel de coureurs- als constructeurstitel pakte.

 

“Het verwachtingspatroon is daardoor veranderd”, vertelt Horner aan Autosport. “We zijn niet meer dat team dat snel is en races wint, maar zijn kampioenen die onze titels moeten verdedigen.”

 

“Als we nu bij de eerste race van het jaar in de pitstraat om ons heen kijken, dan zien we allemaal rivaliserende renstallen die ons in het vizier hebben en willen verslaan”, vervolgt de teambaas.

 

“Er staat daardoor een heel ander soort druk op ons dan voorheen, en dat zorgt ervoor dat onze recente successen alleen nog maar zoeter smaken. Dat we onze titel afgelopen seizoen hebben weten te verdedigen, terwijl we het tegen ontzettend competitieve teams moesten opnemen, was daarom zowel voor het team als voor mijzelf echt fantastisch.”