Hoewel Sebastian Vettel in Melbourne zelfs zonder KERS onbedreigd naar de zege kon rijden, wil Red Bull het systeem vanaf de volgende race wel gaan gebruiken.

“Op het rechte stuk naar de eerste bocht zijn we het meest kwetsbaar, daarom wilden we ook niet aan de grote klok hangen dat we zonder KERS reden”, verklaart teambaas Christian Horner tegenover Autosport.

“In Melbourne was dat echter een relatief kort stuk, dus was het effect kleiner. In Maleisië is het een stuk langer, dus er is ons veel aan gelegen om er dan wel over te kunnen beschikken.”

Red Bull reed tijdens de vrije trainingen in Australië nog wel met KERS, maar haalde het uit voorzorg van de auto. “We hebben het getest, maar de betrouwbaarheid was niet gegarandeerd”, zegt Horner. “Al was het risico klein, hebben we besloten er niet mee verder te gaan.”

Over de speculaties dat Red Bull over een ‘mini-KERS’ zou beschikken, dat alleen bij de start zou werken, kan Horner alleen maar lachen. “De media ging weer helemaal los. Het probleem is dat jullie Adrian Newey aan het denken hebben gezet of zoiets niet te realiseren valt”, grapt hij.