*

Horner: ‘Ze zijn gek geworden bij McLaren’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

2 jaar geleden

Horner: ‘Ze zijn gek geworden bij McLaren’
Sutton Images

Red Bull-teambaas Christian Horner snapt niet dat McLaren Fernando Alonso toestaat deel te nemen aan de Indy 500: ‘Zak Brown is gek geworden.’

Foto: Horner (rechts) snapt niet dat Brown (midden) Alonso de Indy 500 laat rijden.

Eerder deze week maakte McLaren bekend dat Fernando Alonso met een door McLaren ingeschreven en Andretti gerunde auto deel zal nemen aan de Indy 500, ten koste van de Grand Prix van Monaco. Waar het plan overwegend met enthousiasme werd ontvangen, toont Christian Horner zich kritisch over de keuze van McLaren-baas Zak Brown om Alonso te laten gaan.

“Ik denk dat Zak baat heeft bij een bezoekje aan de psychiater”, schampert Horner tijdens de persconferentie waarin aan aan mocht schuiven naast diezelfde Zak Brown. “Hij stuurt Fernando naar de in mijn ogen meest krankzinnige race ter wereld. Er kan niet getest worden en het is nu eenmaal niet zo dat de Indianapolis Motor Speedway een simpel baantje is met vier bochten naar links die je zomaar even vol gas kunt nemen.”

De Red Bull-teambaas zegt wél te begrijpen dat Brown zich wat Alonso betreft in een lastig parket bevindt: “Zak heeft een probleem. Hij zit met een hevig teleurgestelde coureur die hij op deze manier nog enigszins gemotiveerd probeert te houden.”

Op de vraag of hij zijn eigen coureurs ooit permissie zou geven voor een dergelijk avontuur buiten de F1, reageert Horner met een resoluut ‘nee’: “Het is toch een beetje alsof je een romance begint met een andere vrouw, om vervolgens weer met hangende pootjes terug te komen.”

“Als het buiten het seizoen om was, of in een vrij raceweekend, was het misschien nog anders geweest”, vervolgt Horner. “Dit scenario zouden we echter nooit overwegen, maar misschien dat deze zet voor McLaren juist wel goed uitpakt.”

Zak Brown zelf pareert de uitlatingen van Horner, die qua toon met korrel zout genomen mogen worden, met een tweet waarin hij op zijn beurt de geestesgesteldheid van Horner op ludieke wijze in twijfel trekt: