Ferrari mag op Paul Ricard dan met een slim slipstreamspel de poleposition hebben gepakt met Charles Leclerc, maar Red Bull-teambaas Christian Horner wijst er fijntjes op dat zijn team er zondag gelijk vanaf de start twee tegen één van kan maken.

Dat komt omdat Red Bulls Max Verstappen en Sergio Pérez tweede en derde op de grid staan. Carlos Sainz, Leclercs Ferrari-teamgenoot, moet uit het achterveld komen door een gridstraf voor een motorwissel.

Lees ook: Verstappen na P2 in kwalificatie: ‘Het was lastiger dan gehoopt’

Gunstig dus, haalt Horner aan bij Sky Sports. “Wij staan met beide auto’s vooraan. Het is dus twee tegen één in ons voordeel, wat altijd voor een interessante strategie kan zorgen.” Dat is overigens niet de enige reden dat Horner goede hoop heeft. “Ferrari en wij hebben namelijk voor verschillende setups gekozen.”

Ferrari, zegt Horner, is voor wat meer downforce gegaan, wat de rode bolides sneller maakt in de bochten, maar mogelijk kwetsbaar op de (lange) rechte stukken. “Wij rijden immers met minder downforce.” Zo is alles nog mogelijk, denkt Horner. “Het gaat allemaal om de race op zondag.”

Lees ook: Leclerc met slimme slipstream Sainz naar pole in Frankrijk, Verstappen tweede