“Een gebrek aan grip”, wijst Max Verstappen naar de reden dat hij in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk ‘wat tekort’ kwam. Het was ‘lastiger dan gehoopt’ voor Verstappen, die er niet helemaal zeker van is dat Red Bull zondag weer sneller zal zijn dan Ferrari.

Het was vanaf Q1 weer duidelijk dat de kwalificatie opnieuw zou uitmonden in een strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. De Ferrari’s oogden vrijdags een stuk sneller op kwalificatiepace, maar dat verschil was in de kwalificatie een stuk kleiner.

Na de eerste run in Q3 bedroeg het gat slechts acht duizendsten van een seconde in het voordeel van de Ferrari-coureur, maar met een slimme slipstream van teamgenoot Carlos Sainz kon Leclerc nog eens drie tienden vinden waar Verstappen dat niet kon. Zo start Verstappen van de tweede plek, wat genoeg kans biedt op de zege, zeker omdat Sainz achteraan moet starten door gridstraffen vanwege nieuwe onderdelen.

Lees ook: Leclerc met slimme slipstream Sainz naar pole in Frankrijk, Verstappen tweede

Na de derde vrije training leek Verstappen juist nog de favoriet voor de poleposition, aangezien hij ruim drie tienden sneller was Sainz. “Maar VT3 is duidelijk niet hetzelfde als de kwalificatie”, stelt Verstappen vast. “We kwamen wat tekort in de kwalificatie, een gebrek aan grip”, legt de Red Bull-coureur uit. “Het was wat lastiger dan ik had gehoopt. Maar we hebben nog steeds een degelijke raceauto, hopelijk pakt dat voor ons goed uit. We zijn snel op de rechte stukken, dat kunnen we morgen wel gebruiken.”

De meeste raceweekenden liet Red Bull dit seizoen zien dat zij de betere raceauto hebben dan Ferrari, al was dat in de vorige race in Oostenrijk niet het geval. Verstappen durft dan ook niet te zeggen of hij in de race sneller zal zijn. “We zullen het wel zien. Het wordt dan warmer, maar het is duidelijk dat zij hier weer snel zijn”, besluit de kampioenschapsleider.