Red Bull-teambaas Christian Horner meent dat zijn coureur Sebastian Vettel de zege alleen maar aan Lewis Hamilton heeft verloren omdat hij werd opgehouden door HRT-coureur Narain Karthikeyan.

“De race is helaas beslist door één achterblijver die niet in zijn spiegels heeft gekeken”, verklaart Horner tegenover Sky Sports F1.

“Dat heeft het verschil gemaakt, want Sebastian verloor op een cruciaal moment tijd achter Karthikeyan en daardoor kon Hamilton er makkelijk voorbij in de DRS-zone”, zo analyseert Horner de inhaalactie waarmee Hamilton in ronde 42 – met gebruik van DRS – na rondenlang aandringen uiteindelijk aan Vettel voorbij ging.

“Sebastian en Hamilton deden verder de hele race lang niet voor elkaar onder en liepen om en om op elkaar in en uit, dus wat ons de das om heeft gedaan, is dat we net op het verkeerde moment achter een achterblijven vast kwamen te zitten”, meent de teambaas, die stelt dat Vettel in de bochten-combinatie vóór de DRS-zone kostbaar tijdverlies leed door toedoen van Karthikeyan.

Ondanks deze uitspraken geeft Horner echter aan dat hij het Karthikeyan niet te zwaar kan aanrekenen: “Er zijn dit jaar namelijk ook momenten geweest waarop hij ons juist van pas is gekomen”, stelt Horner, die de vraag van Sky Sports of dit soort momenten het kampioenschap kunnen bepalen, verwerpt: “We gaan met een voorsprong van dertien naar de laatste race, en wat daar gebeurt, telt.”

“Je kunt, als je straks na Brazilië op het seizoen terugblikt, niet naar dit soort op zichzelf staande incidenten wijzen en alles daar aan wijten, want dat is te makkelijk. Als je het op die manier bekijkt, heeft elk team bovendien meer dan genoeg incidenten die ze kunnen aanwijzen als bepalend voor het kampioenschap.”