Toni Cuquerella is bevorderd tot technisch directeur van HRT. Dat maakte het team maandag bekend. Hij volgt daarmee Geoff Willis op, die in september vorig jaar het team verliet.

 

Sinds het vertrek van Geoff Willis zat het team zonder technisch directeur. De ontwikkeling van de huidige auto, de F112 viel dan ook onder leiding van de Holzer Groep en hoofd aerodynamica Stephane Chosse, onder toezicht van technisch coördinator Jacky Eeckelaert, die het team inmiddels ook heeft verlaten. 

 

Het is nu aan Cuquerella om de F112 verder te ontwikkelen. De Spanjaard kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben er trots op dat het team in mij de man ziet om de kar te trekken. Deze nieuwe functie brengt een hoop verantwoordelijkheden met zich mee als het gaat om besluitneming. Tot nu toe is de rolverdeling binnen de technische afdeling niet heel erg duidelijk geweest, wat zijn sporen heeft nagelaten op onze nieuwe auto.”

 

Desondanks ziet Cuquerella voldoende potentieel in het team. “Ik zal moeten proberen de huidige auto beter te maken door de mogelijkheden van de auto maximaal te benutten en tegelijkertijd de technische afdeling herstructureren. De basis is solide en ik denk dat we daarop voort kunnen borduren in de toekomst”, aldus Cuquerella.  

 

Ook HRT-teambaas Luis Pérez-Sala is verheugd met de nieuwe aanstelling: “Toni is sinds de oprichting van het team erg belangrijk voor ons geweest. We hadden iemand nodig die de touwtjes in handen zou nemen en die persoon hebben we gevonden binnen ons eigen team. Met zijn kennis en ervaring is hij precies de man die we zochten.”