Het gebeurt niet vaak, maar in België waren HRT-coureurs Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan zowaar verwikkeld in gevechten. “De auto was fantastisch!”

Normaal zijn De la Rosa en Karthikeyan alleen in beeld als ze door de raceleiders op een ronde gezet worden, maar op het circuit van Spa-Francorchamps hadden de twee voortdurend gevechten met hun collega’s van Caterham en Marussia. Een welkome afwisseling voor de twee achterhoedecoureurs.

“Het was een intense race, van start tot finish”, aldus De la Rosa. Een race die trouwens slecht begon, want na de crash in de eerste bocht zagen we de Spanjaard de pits inrijden met plaatschade. “Ik slaagde er niet helemaal in om alle ellende te omzeilen, want er vloog van alles door de lucht en mijn auto werd een paar keer geraakt door brokstukken en andere auto’s. Daardoor was mijn neus beschadigd, maar toen die vervangen was, ging het lekker.”

“Daarna kon ik tot het eind van de race gevechten leveren met Kovalainen en de twee Marussia’s.”Gevechten die uiteindelijk in het nadeel van De la Rosa beslecht werden, want hij eindigde als laatste. “Pas in de laatste ronde kwam Kovalainen me voorbij. Het was een zware race, maar enorm leuk.”

Teamgenoot Narain Karthikeyan was ook volop in gevechten verwikkeld, dankzij een gelukje bij de start waardoor de Indiër oprukte naar de veertiende plaats. Uiteindelijk spinde hij van de baan, volgens het team door een defect aan zijn wielophanging. “Maar in de eerste stint was de auto fantastisch”, jubelt Karthikeyan. “Ik was in gevecht met Charles Pic en reed nog voor Kovalainen toen de auto ineens uitbrak en ik van de baan spinde. Maar het was een mooie race en als we in Monza ook zo goed voor de dag kunnen komen, ben ik tevreden.”