HRT wist in de winter nog niet te testen met de nieuwe auto. Na een moeizame start in Australië werkt het team zich langzaam naar voren. Ook in Bahrein moeten er weer stappen worden gemaakt.

 

Voor de tweede keer dit seizoen wordt er in twee opeenvolgende weekenden geracet. Dat terwijl HRT de tijd tussen de races in goed zou kunnen gebruiken om de data te analyseren. Toch weerhoudt dit het team er niet van enige progressie te boeken.

 

Teambaas Luis Pérez-Sala ziet er eigenlijk wel een uitdaging in. “Direct na de Chinese Grand Prix moest de focus alweer op aankomend weekend komen te liggen”, aldus Pérez-Sala. “We zullen nu zo snel mogelijk de data uit Sjanghai moeten verwerken, om een en ander te kunnen verbeteren voor Bahrein. Onze grootste zorg is nog altijd de koeling, niet geheel onbelangrijk hier in Bahrein.”

 

Pedro de la Rosa komt graag op het Bahrain International Circuit. In 2005 wist de Spanjaard een vijfde plaats te behalen en de snelste raceronde te rijden bij zijn debuut voor McLaren: “Het is een moeilijk circuit. Er moet af en toe flink geremd worden, waarbij het makkelijk is je te verremmen.”

 

De remmen zullen dan ook speciale aandacht krijgen, evenals de zoektocht naar topsnelheid en grip. “Dit zijn drie gebieden waarin we nog te kort komen. In China hebben we een grote stap gemaakt, ik hoop dat we dat onder warmere omstandigheden ook in Bahrein kunnen doen”, besluit De la Rosa.

 

Voor Narain Karthikeyan zal het zaak zijn de baan te leren kennen, aangezien hij er voor het laatst in 2005 actief was. “Ik zal mijn tijd in de auto zo goed mogelijk moeten gebruiken”, aldus de Indiër. “We hebben in ieder geval al een idee in welke richting we de afstelling van de auto moeten zoeken. We zullen in Bahrein wat nieuwe dingen op de auto introduceren, die ons hopelijk in staat stellen het gat naar de teams voor ons wat verder te dichten.”