Een week geleden moest HRT nog langs de zijlijn toekijken hoe het Formule 1-seizoen van start ging, maar morgen kan het Spaanse team zelf met racen beginnen.

 

In korte tijd is HRT erin geslaagd de auto voldoende te verbeteren om binnen de 107-procentnorm te blijven. Mark Webber verpestte bijna het feestje bij HRT met een snelle run aan het eind van Q1, maar Narain Karthikeyan zat nog net aan de veilige kant en wist zich zelfs nog iets te verbeteren.

 

“Onze eerste doel is bereikt”, zegt de Indiër. “We hebben ons gekwalificeerd. Door oververhittingsproblemen moesten we onze strategie iets aanpassen. Dat pakte goed uit, maar we moeten die problemen zien te verhelpen voor morgen om de finish te kunnen halen. Dat is onze volgende opgave.”

 

Pedro de la Rosa vult aan: “We hebben een grote sprong voorwaarts gemaakt en daar ben ik trots op. Nu moeten we zien hoe we het er in de race van af brengen. We hebben nog niet zoveel ronden achter elkaar gereden en onder deze warme omstandigheden gaat het zeker niet eenvoudig worden.”