HRT heeft de intentie om het seizoen af te maken met Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan, maar waarschuwt dat de coureurs niets voor lief moeten nemen.

 

“Niets is vanzelfsprekend in de Formule 1”, zegt HRT-teambaas Luis Pérez-Sala tegen de Indo Asian News Service. “Je moet iedere race vechten voor je plek. Maar het is onze bedoeling om Narain en Pedro het volledige seizoen te laten rijden.”

 

Karthikeyan moest halverwege 2011 zijn plek bij HRT afstaan aan Red Bull-protegé Daniel Ricciardo. Dat was echter onder het oude bewind. Sindsdien is er een nieuwe eigenaar en een nieuwe teamleiding.

 

“We zijn een nieuw team met een nieuwe auto”, verklaart Pérez-Sala. “Daardoor beginnen we met een kleine achterstand. Maar in onze optiek moet je soms een stap terug doen om vooruit te kunnen.”

 

“Ons doel is om ons te blijven ontwikkelen”, vervolgt de Spanjaard. “Als we Marussia voor kunnen blijven, zijn we tevreden. En als we bij Caterham in de buurt kunnen komen, zijn we verheugd. Maar onze eerste taak is om de boel op de rails te krijgen en vervolgens onze betrouwbaarheid en prestaties te verbeteren.”