Het optreden van het trotse Spaanse team HRT werd volledig overschaduwd door de overwinning van thuisrijder Fernando Alonso, maar het weerhoudt de renstal er niet van een eigen feestje te vieren vanwege het feit dat het beide auto’s aan de finish heeft gebracht.

“Ik ben blij”, zegt teambaas Luis Pérez-Sala. “Nadat in Canada van alles misging, hebben we hier met twee auto’s de eindstreep gehaald zonder problemen. We zijn weliswaar weer achteraan geëindigd, maar we hebben de hele race hard gevochten.”

“Het was voor het eerst dat we echt konden strijden met andere auto’s”, vervolgt een trotse Pérez-Sala, die verder vindt dat zijn team inspiratie moet halen uit de overwinning van Alonso. “Hij reed een fantastische race. Ondanks een vijftiende startpositie wist hij te winnen. Dat bewijst dat niets onmogelijk is.”

Pedro de la Rosa is even tevreden als uitgeput na afloop van de zware race. “Ik heb alles gegeven”, zegt de Spanjaard. “Ik ben helemaal leeg. De laatste zeven ronden hadden van mij niet gehoeven.”

“Het was de gebruikelijke slijtageslag”, vervolgt De la Rosa. “We wisten van tevoren dat het zwaar zou worden. Maar we hebben een goed ritme kunnen vasthouden en de banden en remmen kunnen ontzien. We hebben de fans laten zien dat we ons blijven verbeteren en dat we kunnen vechten.”  

Narain Karthikeyan kende een goede start en een aardig slot, maar verloor in het middenstuk veel tijd. Bovendien moest hij een doorrijstraf inlossen omdat hij te hard had gereden in de pitstraat.

“Als dat niet was gebeurd, had ik misschien hoger kunnen eindigen”, aldus Karthikeyan. “Maar het belangrijkste is dat we de finish hebben gehaald onder deze uitdagende omstandigheden.”