HRT heeft zich niet gekwalificeerd voor de Australische Grand Prix. Beide coureurs bleven boven de 107 procent van de snelste tijd in Q1. Het team hoopt nu dat de wedstrijdleiding alsnog toestemming geeft om te starten.

 

Voor HRT was het al heel wat dat beide auto’s aan de kwalificatie konden meedoen en daarin bovendien geen technische problemen ondervonden. De F112 bleek echter niet snel genoeg om binnen de 107-procentnorm te blijven. Zowel Pedro de la Rosa als Narain Karthikeyan zette een tijd van medio 1:33 neer, terwijl een lage 1:32 was vereist.

 

“We hebben alles gedaan wat we konden doen vandaag”, zegt De la Rosa. “Het team heeft er hard aan getrokken en het feit dat we de kwalificatie hebben gehaald is al een prestatie op zich. Dit is voor ons eigenlijk het voorseizoen. Natuurlijk hadden we al eerder klaar moeten zijn, maar we kwamen in tijdsnood. Nu moeten we ons richten op de volgende races en het verbeteren van de auto.”

 

Karthikeyan vult aan: “We wisten dat het lastig zou worden in Australië. Het resultaat van vandaag is enorm teleurstellend. We kunnen veel excuses verzinnen, maar we kwamen gewoon tijd te kort. We hebben nog veel werk te doen en hopelijk gaat het snel beter.”

 

HRT heeft een verzoek ingediend bij de FIA om alsnog te mogen starten. Die kans lijkt klein, aangezien het team ook in de vrije trainingen niet competitief was. Teambaas Luis Pérez-Sala kijkt dan ook al vooruit naar de volgende race, volgende week in Maleisië.

 

“Dan hebben we weer vier sessies de tijd om ons voor te bereiden”, aldus de Spanjaard. “We hebben duidelijk nog veel werk aan de winkel. Maar we weten nu waar we aan moeten werken en kunnen daar oplossingen voor gaan bedenken. Dat zal tijd kosten, maar iedere sessie boeken we vooruitgang.”