Tevredenheid bij HRT: beide auto’s hebben zich zonder al te grote problemen gekwalificeerd voor de race. Een fijne binnenkomer voor de nieuwe technisch directeur Toni Cuquerella.

 

 

De vorige week aangestelde Cuquerella beweert zelfs dat zijn team nieuwe onderdelen heeft meegenomen naar China. “Er is het een en ander aan verbeteringen aangebracht aan de auto en mede daardoor hebben we ons probleemloos kunnen kwalificeren”, aldus de technische baas van het Spaanse team, die wat heeft zitten rekenen. ”De 107 procent-regel is geen probleem meer voor ons, want Pedro staat zelfs op slechts 104,4 procent van de poleposition.”

 

Hoe het ook zij: HRT doet in elk geval weer mee, na het beschamende eerste raceweekend in Australië. “Dit was onze beste kwalificatie tot nu toe”, durft Pedro de la Rosa zelfs te stellen. “Vanmorgen wilde de auto niet goed insturen, maar we hebben veel dingen veranderd en in de kwalificatie ging het prima. Het gat tussen ons en de topteams wordt langzaam wat kleiner.”

 

Teamgenoot Narain Karthikeyan moet zes tienden toegeven op de Spanjaard en wijt dat aan een remfout. “Ik blokkeerde een wiel en moest de rest van de ronde afmaken met een behoorlijke platte kant op mijn band. Dat kwam de balans niet ten goede.”