*

Hülkenberg: ‘Moet er misschien een tandje bij zetten in duel met Ricciardo’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 december 2018 12:30

Hülkenberg: ‘Moet er misschien een tandje bij zetten in duel met Ricciardo’
Sutton Images

Renault-coureur Nico Hülkenberg denkt dat hij misschien ‘een extra versnelling moet vinden’ in het duel met zijn aanstaande teamgenoot Daniel Ricciardo.

Ricciardo komt in 2019 over van topteam Red Bull en in de Aussie krijgt Hülkenberg ineens een teamgenoot die met 29 podiumplekken, zeven zeges en drie polepositions achter zijn naam een grote staat van dienst heeft.

Hülkenberg, die de afgelopen twee jaar bij Renault achtereenvolgens Jolyon Palmer en Carlos Sainz de baas was, weet dus dat hem een heel ander type uitdaging te wachten staat wat de interne teamstrijd betreft.

“Maar kom maar op, ik ben voor niemand bang”, verklaart een strijdlustige Hülkenberg tegenover Autosport. “Het wordt ongetwijfeld uitdagend en ik moet misschien een extra versnelling vinden, maar we zien wel hoe het uitpakt.”

Ricciardo, hier nog in dienst van Red Bull, voor Hülkenberg.

“Ik denk ook dat de teamstrijd altijd wel belangrijk is, want de buitenwereld is erg op dit onderlinge duel en de cijfers tussen teamgenoten gefixeerd, ook al weten de mensen binnen een team zelf altijd wel wat er echt speelt.”

Het belangrijkste, zo stelt Hülkenberg hoe dan ook, is dat het team progressie maakt. Renault finishte afgelopen jaar als vierde en best of the rest bij de teams, maar op grote achterstand van de top drie: Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Voor de Franse fabrieksformatie was dat hoe dan ook weer een stap vooruit, nadat het in 2017 als zesde geklasseerd werd en in 2016 – het eerste jaar van haar comeback als fabrieksteam – als negende.