Nico Hülkenberg vindt dat het team van Renault na de vrije training op donderdag ’twee stappen achter ligt’ op de rest. De Duitser kende een rampzalige vrije trainingsdag in het Prinsdom.

Vanwege een elektrisch probleem kon ‘The Hulk’ in de ochtendsessie geen getimede ronde neerzetten. ’s Middags was het euvel verholpen, maar worstelde de Duitser met de balans van zijn RS17 en had hij moeite om grip te vinden in de straten van Monaco. Hij noteerde uiteindelijk de 17e tijd, ruim twee seconden langzamer dan de snelste man op de baan, Sebastian Vettel.

“Ik weet niet waarom de auto zo slecht reed”, zegt Hülkenberg. “Ik ben verbaasd over de balans en de slechte grip in de tweede vrije training, het was niet wat ik had verwacht. Daar moeten we naar kijken, want ik denk dat er iets niet goed zit. Het is verre van ideaal dat we de eerste vrije training gemist hebben, want nu liggen we twee stappen achter. Als we ’s ochtends die problemen hadden ondervonden, konden we er voor de middagsessie al een hoop aan doen. Maar die kans kregen we niet, dus het wordt moeilijk.”

Problemen
Hülkenberg voelde gelijk vanaf het begin van de tweede vrije training al dat er iets niet goed zat. “Ik keek niet eens naar mijn rondetijden, omdat ik toch al wist dat die verschrikkelijk slecht waren”, zegt de Duitser.

Hij was echter niet de enige met problemen tijdens de vrije training. Teamgenoot Jolyon Palmer viel na acht ronden uit met een motorprobleem. De Brit heeft ook het gevoel dat er iets niet goed zit bij het team van Renault.

“We missen iets”, meent hij. “Ik denk dat we niet goed met de banden omgaan. De balans is niet zo heel slecht, maar ik denk dat we grip missen. We hebben een dag om uit te zoeken wat het probleem is, maar ik denk dat we dat wel voor zaterdag kunnen oplossen.”