*

Hülkenberg: ‘Strijd in middenmoot is erg close, maar Haas zit er nét voor’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 maart 2019 11:06

Hülkenberg: ‘Strijd in middenmoot is erg close, maar Haas zit er nét voor’
Motorsport Images

Renault-coureur Nico Hülkenberg denkt dat het dringen is in de middenmoot, met kleine onderlinge verschillen, maar ziet toch één team dat nét een beetje sneller lijkt: Haas.

De Amerikaanse renstal is volgens Hülkenberg het team dat momenteel de meeste aanspraak maakt op de positie van best of the rest achter de top drie (Mercedes, Ferrari, Red Bull). “Ik denk dat Haas de middenmoot momenteel aanvoert”, wordt hij geciteerd door SpeedWeek. “Hun auto lijkt allround erg goed, en op ons winnen ze vooral in de snelle bochten”, constateert hij.

Het verschil tussen de Haas en Renault zit hem volgens de Duitser ook vooral in het chassis en niet zozeer in de motor, met Haas dat met Ferrari-krachtbronnen rijdt. Verder is het volgens Hülkenberg wel close tussen de teams achter de top drie, met kleine onderlinge verschillen. “In Australië waren wij ook zeker competitief vergeleken met de andere teams in de middenmoot, maar remden kleine dingen ons af”, zegt de nummer zeven uit de openingsrace tegen Formula1.com.

“Dat soort dingen kunnen een grote impact hebben. Operationeel gezien was Australië niet ons beste weekend, maar hopelijk kunnen we dat ten goede veranderen.” Aan de Renault RS19-bolide valt ook nog het een en ander te verbeteren, zo heeft hij dus wel gemerkt. “Dit is een goed ‘startpakket’ met potentieel. We doen er middenin de middenmoot mee mee, maar we hebben sinds de wintertests ook wel dingen gevonden die verbeterd moeten worden als we het middenveld willen aanvoeren en – belangrijker – om het gat naar de top drie te verkleinen.”