Sinds zijn ernstige ongeluk in 2009 heeft Felipe Massa een speciale band met Hongarije. De Braziliaan wil opnieuw een bezoek brengen aan de mensen die zijn leven hebben gered.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije twee jaar geleden, werd Massa geraakt door een veer die van de auto van Rubens Barrichello was gesprongen. Dankzij snel ingrijpen van de medische staf kon Massa volledig herstellen.

“Dat was als een overwinning”, zegt Massa nu. “En de mensen die me door die moeilijke tijd hebben geholpen, speelden daar een grote rol in. Daarom wil ik net als vorig jaar bij ze langsgaan. Budapest en de Hongaren maken een belangrijk deel uit van mijn persoonlijke geschiedenis.”

Voor de toekomst verwacht Massa positieve ontwikkelingen. “Met onze huidige vorm kunnen we optimistisch zijn”, aldus de Ferrari-coureur. “We rijden weer op de zachte en superzachte banden en die passen het best bij onze auto. Ook de hoge temperaturen in Hongarije werken in ons voordeel.”

“De race in Hongarije is soms een optocht, maar dit jaar zal er zeker meer worden ingehaald”, vervolgt Massa. “Wij blijven vechten en bekijken het race voor race, met als doel om nog zoveel mogelijk te winnen. Ik denk dat het publiek een mooie show kan verwachten.”