Het hart van acteur en vooral ook autoliefhebber Huub Stapel klopt doorgaans sneller voor een race dan voor een toneelstuk, zo vertelt hij in de Vipbox van FORMULE 1. En hij heeft een interessante vergelijking tussen Max Verstappen en collega-acteur Pierre Bokma. ‘Bij beiden vraag ik me af, hoe doet hij dat?’

De Limburger slaat zelden een race over, zeker niet nu provinciegenoot Max Verstappen een prominente rol op het wereldtoneel speelt. Stapel (63) is een groot fan van hem, spreekt in superlatieven. Verstappen is in zijn ogen een exceptioneel talent. “Iemand als Max komt één keer in de honderd jaar voor”, beweert hij.

“Ik durf hem met niemand te vergelijken. Fangio? Heb ik nooit gezien, alleen op antieke beelden. Misschien dat Senna hetzelfde talent had. Maar Schumacher en Hamilton? Fantastische coureurs, hoor, alleen geen buitencategorie zoals Max.”

Bokma en Verstappen, beiden buitenaards
Stapel vergelijkt Verstappen graag met zijn collega Pierre Bokma, een gelauwerd acteur. Die doet in zijn optiek ook buitenaardse dingen, zij het op een heel ander podium. “Dingen waarvan je denkt: what the fuck? Kijk, ik ben voor niemand bang, maar ik denk dat Pierre de beste acteur van de wereld is. Niemand heeft zo’n range als hij: van komedie tot Shakespeare.

“Bij Max vraag ik me ook af: hoe doet hij dat? Ik zie hem dingen doen die niemand anders doet. Neem die regenrace in Brazilië, waar hij totaal andere lijnen reed. Of onlangs in Mexico: na de eerste bocht rijdt hij gewoon weg.”


In het nieuwste magazine van FORMULE 1, nr. 18, lees je het volledige interview met Huub Stapel.  Hij vertelt waarom hij hoop heeft voor de show die F1 heet nu de Amerikanen van Liberty Media aan het roer staan, welke coureur hij zou willen spelen en het A-merk Lewis Hamilton. FORMULE 1 nr. 18 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.