Aerodynamica specialist John Iley ruilt zijn baan bij McLaren in voor een functie bij Lotus, wat volgend seizoen als Caterham door het leven zal gaan.

 

Op de eigen website kondigt Lotus/Caterham de komst van Iley met veel trots aan: “We zijn in de wolken met de komst van John”, zegt ceo Riad Asmat. “Het is een bewijs van onze progressie dat we iemand als John hebben kunnen aantrekken en zijn blij dat hij de uitdaging aangaat.”

 

Iley is een ervaren en gereputeerde kracht binnen de Formule 1. De Brit ging in 1990 in de koningsklasse aan de slag voor het team van EuroBrun, waarna hij van 1991 tot en met 1994 werkzaam was in de endurance-racerij en Indycars. In 1995 keerde hij bij het team van Jordan terug in de Formule 1.

 

Bij Jordan leerde Iley in 1998 Mike Gascoyne kennen, die tegenwoordig het technische opperhoofd bij Lotus/Caterham is. Iley volgde Gascoyne in 2002 naar Renault, maar verruilde dat team in 2004 voor Ferrari, waarna hij in 2010 voor McLaren aan de slag ging.

Inmiddels heeft Iley dus besloten de renstal uit Woking te verlaten en weer met Gascoyne samen te gaan werken voor Caterham. Bij McLaren was Iley als hoofd aerodynamica actief. Bij Caterham zal hij als performance director gaan fungeren, hetgeen volgens Caterham betekent dat hij verantwoordelijk wordt voor alle activiteiten die betrekking hebben op de aerodynamica van de bolide.

 

McLaren laat bij monde van teambaas Martin Whitmarsh weten Iley te bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan het team en wenst hem verder veel succes bij Caterham. Hoewel hij per direct op non-actief staat bij McLaren, mag Iley vanwege contractuele bepalingen pas volgend jaar juni aan de slag gaan bij Caterham.