Op Sinterklaas-avond hebben zes onverlaten de fabriek van Red Bull binnen weten te dringen. De dieven ramden met een auto door de ingang waarna ze meer dan 60 bekers hebben gestolen. Teambaas Christian Horner reageerde ontzet op de gebeurtenis.

“We zijn logischerwijs helemaal kapot van deze inbraak op onze fabriek in Milton Keynes.  Getuigen hebben gezien dat de dieven met een auto de ingang zijn binnen gereden en onze bekers gestolen hebben waar we jarenlang zo hard voor hebben gewerkt.”

Waarde

“De inbraak heeft grote schade aangericht en de nachtwakers zijn erg verdrietig over de gang van zaken. De daders hebben spullen meegenomen die voor een grote groep mensen bij Red Bull symbool staan voor hun harde werken.”

“Naast de agressieve aard van deze inbraak, staan we perplex dat iemand die bekers zou willen stelen. De waarde ervan is voor het team natuurlijk ongelooflijk hoog vanwege het harde werk en inspanning die gepaard zijn gegaan bij het winnen ervan. Maar de daadwerkelijk waarde ervan is laag, daarnaast zijn veel van de bekers replica’s.”

Toegankelijkheid

Horner betreurt dat hij door dit incident overweegt de fabriek minder toegankelijk te maken. “Het is verdrietig dat we hier tot over moeten gaan. Het is niet eerlijk tegenover de honderden fans die jaarlijks ver reizen om onze fabriek te bezoeken en onze trofeeën en Formule1-auto te bewonderen.”

Ten slotte roept de teambaas iedereen op die enige informatie over de verblijfplaats van deze trofeeën heeft of de daders kent, contact op te nemen met de Thames Valley Police.”