Een zege is Fernando Alonso nog verwijderd van de triple crown. Alleen een overwinning in de Indy 500 mist hij nog. De kans is groot dat hij in 2019 aan die race zal deelnemen. Mogelijk doet Alonso dat met steun van zijn huidige werkgever McLaren.

Het aangekondigde afscheid van Alonso heeft de kans op een overstap naar IndyCar aanzienlijk vergoot. Of Alonso volgend seizoen alleen de Indy 500 rijdt of een compleet seizoen IndyCar, is nog onbekend. McLaren werkt achter de schermen in ieder geval aan een IndyCar-project, laat IndyCar-topman Mark Miles weten in een statement.

Over Alonso’s afscheid schrijft Miles: “De aankondiging geeft veel IndyCar-fans extra hoop dat Alonso in 2019 aan het kampioenschap zal deelnemen.” Mogelijk doet hij dat in samenwerking met McLaren. “McLaren werkt er momenteel aan om alle benodigde voorbereidingen te treffen, en wij (IndyCar, red) ondersteunen ze daarbij. Ik verwacht niet dat dit rond is tot later in het jaar.”

Volgens RACER test Alonso begin september met een IndyCar-auto van Andretti Autosport op Barber Motorsports Park, een circuit in Noord-Amerika. Met Andretti reed Alonso in 2017 de Indy 500 en de kans is groot dat hij bij een overstap naar de IndyCar wederom voor dat team zal rijden, al dan niet in samenwerking met McLaren.

Een overstap naar IndyCar lijkt een logische keuze voor Alonso. Na zijn Le Mans-zege met Toyota in juni mist hij alleen nog een overwinning in de Indy 500 om zijn triple crown compleet te maken. Alonso deed in 2017 al eens mee aan de Indy 500. Hij viel toen uit omdat zijn Honda-motor het begaf, maar de Spanjaard maakte indruk en kon het tempo voorin het veld goed volgen. Na afloop stak Alonso zijn liefde voor de race niet onder stoelen of banken en noemde hij zijn deelname ‘een geweldige ervaring’. Een terugkeer naar Indianapolis lijkt dan ook een kwestie van tijd.