*

Jenson Button hoopt op gevecht met Ferrari

Jeffrey van der Werf

Jeffrey van der Werf

2 jaar geleden

Jenson Button hoopt op gevecht met Ferrari
Sutton Images

Een jaar geleden was het voor McLaren-Honda ondenkbaar dat het zou kunnen concurreren met Ferrari. Volgens Jenson Button is dat aan het einde van dit seizoen geen onwerkelijk scenario meer.

Het is een mooi vooruitzicht voor de Brit, die wellicht aan de start staat van de laatste zeven races van zijn Formule 1-carrière. De samenwerking tussen McLaren en Honda begint zijn vruchten af te werpen. Na een dramatisch seizoen in 2015 tonen de twee partijen aan dat er een stijgende lijn zit in de prestaties.

Aan Sky Sports vertelt Button dat het belangrijk is om de lat hoog te leggen. “In de afgelopen twaalf maanden hebben we een grote vooruitgang geboekt. Als je kijkt naar wat er nog gaat komen, dan kunnen we in staat zijn om met de teams te vechten die nu nog boven ons staan. Ferrari is daar één van.”

“Als we het ze lastig kunnen maken, dan is dat een fantastische manier om het jaar af te sluiten. Wanneer we de update in Maleisië ontvangen zullen de verbeteringen zichtbaar worden”, aldus Button.

Goede hoop
Teambaas Eric Boullier heeft goede hoop voor de Grand Prix van Singapore. “We reizen nu af naar landen waar we racen op circuits die de focus meer leggen op een technische afstelling van de auto. Daar ben je minder afhankelijk van pure kracht”, verklaart de Fransman.

Volgens Boullier blijft McLaren hard werken om tot het einde van het seizoen zijn prestaties te verbeteren. “We blijven doorontwikkelen, ondanks dat we de komende weken ver verwijderd zijn van het Verenigd Koninkrijk.”

“Alhoewel we onszelf in Monza niet op een puntenpositie zagen eindigen, zagen we hier en daar wel veelbelovende prestaties gedurende het weekend. We hopen dat we tijdens de Grand Prix van Singapore de kans krijgen om te laten zien wat we daadwerkelijk in huis hebben.”