Alan Jones, de laatste Australische wereldkampioen Formule 1, denkt dat zijn landgenoot Mark Webber dit jaar goede kans maakt om zijn opvolger te worden en beslag te leggen op de titel.

Webber was in 2010 al dichtbij de titel, maar greep er toen in de slotrace naast. Vorig jaar speelde hij vervolgens geen rol in de strijd om het kampioenschap, maar dit seizoen dingt de coureur – die eerder vandaag een nieuw contract met Red Bull tekende – wel weer volledig mee om de hoofdprijs.

“Iedereen dacht dat Mark zijn enige kans op een titel had verspeeld door het in 2010 uiteindelijk af te leggen, maar hij heeft zich goed herpakt en ik denk dat hij echt een goede kanshebber is voor het kampioenschap van dit jaar”, zegt Jones dan ook tegen het Australian Associated Press persbureau.

“Het ziet er namelijk uit dat Red Bull en Ferrari de teams zijn die er het best voor staan, terwijl Marks renstal Red Bull daarbij het sterkst van die twee lijkt te zijn.”

“Het begint er zelfs op te lijken dat Red Bull bezig is weer net zo dominant te worden als ze vorig jaar waren”, stelt de oud-coureur, die overigens niet de enige die denkt dat Webber dit jaar een serieuze titelkandidaat is, want ook Jaime Alguersuari is die mening toegedaan.

“Mark kan absoluut een woordje meespreken in de titelstrijd”, schrijft de voormalige Toro Rosso-coureur in zijn column voor de BBC, waarvoor hij tegenwoordig als radio-commentator werkzaam is.

“Mark zit prima op zijn plek bij Red Bull en is ontzettend ervaren, wat een erg groot pluspunt is. Hij weet immers precies hoe hij met alles wat zich aandient moet omgaan.”

“Het verrast mij overigens ook niet dat Mark dit jaar weer vooraan meedoet na zijn teleurstellende 2011”, vervolgt Alguersuari. “Het verbaasde mij juist dat hij het vorig jaar zo zwaar had, want hij is altijd een topcoureur geweest, en dat laatste bewijst hij ook nu weer.”

Foto Mark Webber in 2011 met Alan Jones (rechts) en die andere beroemde Australische wereldkampioen: Jack Brabham, die in 1959, 1960 en 1966 de titel pakte. © Sutton Images.