Narain Karthikeyan had gisteren de eer om de eerste kilometers te rijden in de HRT F112. De eerste indruk was positief. “Het is een stap vooruit”, aldus de Indiër.

 

Karthikeyan kon slechts enkele ronden rijden aan het eind van de middag, maar noemt het desondanks een positieve ervaring. Volgens de Indiër is de nieuwe auto een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger.

 

“Ik reed op de demonstratiebanden dus de afstelling was niet optimaal, maar alles leek naar behoren te functioneren”, aldus Karthikeyan. “Er deden zich geen grote problemen voor, dus we kunnen nu uitkijken naar het begin van het seizoen.”

 

“Iedereen heeft enorm hard gewerkt”, vervolgt de HRT-coureur. “De nieuwe eigenaren hebben in korte tijd grote veranderingen doorgevoerd. En ze hebben goed werk geleverd met de auto. Ik ben ervan overtuigd dat we een sprong voorwaarts kunnen maken en hopelijk kunnen we de strijd aangaan met Marussia en Caterham.”

 

Pedro de la Rosa moest toekijken terwijl Karthikeyan de shakedown van de F112 voor zijn rekening nam, maar noemde het een significante gebeurtenis. “Deze kilometers zijn enorm belangrijk”, aldus de Spanjaard. “Het geeft vertrouwen dat de basis van de auto goed is. Natuurlijk moeten we hem nog sneller maken, maar het begin is er.”