HRT heeft Narain Karthikeyan bevestigd als tweede coureur. De Indiër zal komend seizoen Pedro de la Rosa vergezellen.

 

De keuze voor Karthikeyan is opmerkelijk te noemen. De Indiër werd halverwege 2011 nog aan de kant geschoven om ruimte te maken voor Red Bull-protégé Daniel Ricciardo. Nu die is ondergebracht bij Toro Rosso, wordt Karthikeyan echter weer met open armen ontvangen door het Spaanse team.

 

Dat heeft natuurlijk vooral te maken met het Indiase sponsorgeld dat Karthikeyan met zich meebrengt. Volgens HRT was de belangrijkste drijfveer echter ‘om continuïteit en stabiliteit te verwezenlijken’.

 

“Hij is snel, intuïtief en betrouwbaar”, zegt teambaas Luis Pérez-Sala. “Van de acht races die hij vorig jaar reed, reed hij er zeven uit. In zijn thuisrace liet hij goede dingen zien. Door onze samenwerking te verlengen, weet ik zeker dat hij zich nog verder kan verbeteren. En daarmee gaat ook het team vooruit.”

 

Karthikeyan is dolblij dat hij een tweede kans krijgt. “Ik was tevreden met mijn optreden in India en wil daar graag op voortbouwen”, zegt hij. “Met de nieuwe teamleiding, Pedro de la Rosa en de rest van het team zie ik absoluut potentieel om progressie te boeken.”