*

Key blij met betrouwbaarheid Toro Rosso

Linda van der Heide

Linda van der Heide

25 februari 2016 14:53

Key blij met betrouwbaarheid Toro Rosso

Max Verstappen heeft alleen in de ochtendsessie op donderdag al 75 ronden gereden. Dit tot tevredenheid van technisch directeur James Key. “Dit heeft ons allemaal verrast.”

Max Verstappen zei het na zijn eerste testdag al: “Deze week gaat het om kilometers maken. Data verzamelen en ervaring op doen met de nieuwe auto.” Verstappen klokte dinsdag 121 ronden, Carlos Sainz reed er zelfs veertig meer.

Deelname onzeker

Key: “Het gaat bijzonder goed. Om eerlijk te zijn hadden we zes weken geleden niet verwacht dat we met de nieuwe auto aan deze test konden deelnemen. Het was enorm krap qua tijd. Om dan gelijk zo veel kilometers te maken, is een geruststellende gedachte voor ons. We verzamelen veel waardevolle data. Dit is immer de eerste week dat we met de Ferrari-motor rijden. En het valt me zeker niet tegen.”

“Sterker nog met geen enkel team waar ik ooit voor gewerkt heb, heb ik met een nieuwe auto tijdens een test 161 ronden afgelegd. Volgende week zullen we nieuwe onderdelen integreren en zullen we ons meer op performance richten. Maar dit is alvast een goed begin.”