Red Bulls technisch directeur Adrian Newey is onderscheiden door het koningshuis van het Verenigd Koninkrijk. Voormalig Formule 1-coureur Nigel Mansell, die al onderscheiden was, heeft er ook nog een andere onderscheiding bij gekregen.

 

De 53-jarige Newey is onderscheiden voor zijn verdiensten in de autosport en is nu een zogenaamde OBE, oftewel een officier in de orde van het Britse Rijk.

 

Newey geldt al jaren als dé of één van de beste ontwerpers in de Formule 1. Hij is – met enkele onderbrekingen – sinds 1981 in de Formule 1 actief en heeft voor Fittipaldi, March, Williams en McLaren gewerkt, alvorens hij begin 2006 voor zijn huidige werkgever Red Bull aan de slag ging.

 

In 1992 won een door Newey ontworpen bolide, de Williams FW14, voor het eerst de constructeurstitel. Daarna lukte het Newey nog zeven keer – waaronder de afgelopen twee seizoenen met de Red Bull RB6 en RB7 – een auto te tekenen die zijn werkgever de constructeurstitel opleverde, waardoor zijn totaal nu op acht staat.

 

Behalve Newey is ook oud Formule 1-coureur Mansell (opnieuw) onderscheiden. Mansell was al een OBE vanwege zijn prestaties in de autosport, maar heeft nu de rang van CBE – Commander of the order of the British Empire – ontvangen. De wereldkampioen van 1992 krijgt deze onderscheiding als dank voor zijn werk als voorzitter van UK Youth Charity, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren.