Pedro de la Rosa was iets te gretig voor eigen publiek en parkeerde zijn HRT in de muur tijdens de middagsessie. De Spanjaard bleef ongedeerd, maar de monteurs hebben aardig wat op te lappen.

“Ik maakte een foutje”, erkent De la Rosa. “Helaas is de volledige voorwielophanging beschadigd. Maar de monteurs zijn al druk bezig om de schade te herstellen. Het zijn professionals en morgen zal alles klaar zijn om er weer vol voor te gaan.”

Door de crash kon De la Rosa geen runs doen op de zachte banden. En ook ander ontwikkelingswerk schoot erbij in. In de ochtendsessie had de HRT-coureur de nodige problemen met de remmen. In Canada vielen beide HRT’s uit met oververhitte remmen. 

“Dat is ons zwakke punt”, aldus De la Rosa. “Al ging het ‘s middags al beduidend beter. We hebben een paar aanpassingen gedaan en je kon het verschil direct merken.”

Narain Karthikeyan had moeite om de banden op temperatuur te krijgen. “Daar moeten we aan werken”, zegt de Indiër. “Verder was het een goede dag. Morgen moeten we daarop voortborduren en hopelijk levert dat dan een goed resultaat op in de kwalificatie.”