*

Kubica en Sirotkin op Williams-fabriek voor evaluatie

Daan de Geus

Daan de Geus

5 december 2017 09:10

Kubica en Sirotkin op Williams-fabriek voor evaluatie
Sutton Images

Robert Kubica en Sergej Sirotkin zijn deze week allebei aan het werk op de Williams-fabriek in Grove. Kubica en Sirotkin zijn twee van de kandidaten voor een zitje bij het team.

In gesprek met persbureau Reuters bevestigt een woordvoerder van het team dat Kubica en Sirotkin, die vorige week allebei in Abu Dhabi voor het team meededen aan de bandentest aldaar, deze week in Grove worden verwacht.

“Voor Robert stond deze evaluatie van de test sowieso al op de agenda, terwijl Sergej nu dus hetzelfde zal doen”, meldt de woordvoerder. Volgens de BBC gaat Kubica ook in de simulator aan de slag. Daarbij kan dus verwacht worden dat voor Sirotkin hetzelfde geldt.

Ten overstaan van Reuters herhaalt het team nog maar eens dat het volgen van dit traject met Kubica en Sirotkin niet betekent dat ze de enige kandidaten zijn. Williams-reserve Paul di Resta, voormalig Sauber-coureur Pascal Wehrlein en ex-Red Bull-rijder Daniil Kvyat staan ook nog op de lijst.

Kubica is de kandidaat die veruit op de meeste aandacht kan rekenen. Hij hoopt, na zeven seizoenen afwezigheid, een comeback na ernstig blessureleed te maken. De Pool raakte in 2011 zwaargewond bij een rallyongeluk. Hij testte eerder dit jaar ook voor Renault, wat niet tot een zitje bij dat team leidde.

Sirotkin in actie tijdens de Abu Dhabi-test.