Robert Kubica stapt in Barcelona weer in bij Williams. De Pool komt tijdens het raceweekend in de eerste vrije training in actie en daarna ook op dag twee van de eerste tussentijdse test van het seizoen.

Na de Grand Prix van Spanje van volgende week zondag, 13 mei, blijft de Formule 1 nog enkele dagen in Barcelona voor de eerste tussentijdse test van het jaar. Op de dinsdag en woensdag na de race wordt er getest, en Kubica kruipt woensdag achter het stuur van de FW41, zo heeft Williams bevestigd.

Kubica aasde voor dit seizoen op een racezitje bij Williams, maar Sergej Sirotkin ging daar mee aan de haal en de 33-jarige Kubica moet het nu met een rol als test- en reserverijder doen. Hij hoopt nog altijd op een volwaardige Formule 1-comeback, nadat hij begin 2011 zwaargewond raakte bij een rallyongeval.

Kubica heeft eerder dit jaar al op drie wintertestdagen gereden voor Williams en kent de FW41 dus al. Voor hij op woensdag instapt, is het dinsdag de beurt aan Oliver Rowland om de bolide te besturen. De 25-jarige Brit is door Williams als young driver aangesteld. Hij combineert die rol met racen in het WEC. Rowland was eerder onderdeel van Renaults talentenprogramma.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.