*

Kubica test in Mercedes-simulator

Ryan Baij

Ryan Baij

23 april 2013 13:01

Kubica test in Mercedes-simulator
Racepictures

Robert Kubica heeft in de simulator van het Mercedes Formule 1-team getest. Dit zou een eerste stap kunnen zijn richting zijn comeback in de hoogste klasse. Zowel Mercedes als Kubica hebben echter nog niets bevestigd over de testrit.

De 28-jarige Pool reed zijn laatste race in de Formule 1 in Abu-Dhabi in 2010 voor het team van Renault. Na de winterstop zou hij in 2011 weer instappen. Een heftig rallyongeluk hield hem echter aan de kant. Hij liep ernstige verwondingen op, met name aan de rechterzijde van zijn lichaam. 

Zijn onderarm, elleboog en schouder waren er slecht aan toe. Ondanks talloze operaties en een intensief revalidatieprogramma functioneert de rechterarm van Kubica nog altijd niet honderd procent. Vooral het letsel aan zijn elleboog maakt rijden in een eenzitter vooralsnog onmogelijk. Omdat hij in rallywagens wel genoeg ruimte heeft om zijn arm te bewegen, zoekt hij daar zijn toevlucht in.

Toch koestert hij nog altijd hoop op een terugkeer in de Formule 1. Lotus, het voormalige Renault, hield de deur lang voor hem open en ook Ferrari zou interesse hebben in de Pool, maar tot concrete plannen is het nooit gekomen. Daarvoor is Kubica nog onvoldoende hersteld. Hij houdt zich scherp door rally’s te rijden, waaronder in de WRC2-klasse, en testte al een DTM-auto bij Mercedes. De Duitse renstal was onder de indruk van zijn optreden en heeft dat nu beloond met een rit in de Formule 1-simulator. 

Foto: Robert Kubica in actie tijdens het WRC-2 kampioenschap in Portugal.

Lees meer over

Kubica Mercedes