Sebastian heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico de poleposition gepakt. Max Verstappen leek lange tijd de beste papieren in handen te hebben, maar kwam uiteindelijk net tekort.

Omdat de drie topteams makkelijk door de eerste twee kwalificatiesessies komen, zijn er in de slotsessie drie coureurs die in een ware showdown uitmaken wie er naar huis gaat met poleposition: Vettel, Hamilton en Verstappen. De beste papieren lijken in handen van Max Verstappen, die Q2 afsloot met de snelste rondetijd van het weekend.

De Nederlander is ook de eerste coureur die in het laatste kwalificatiedeel het asfalt opzoekt. Hij kiest voor een dubbele opwarmronde, voordat hij aanzet voor een snelle ronde. Daarmee herhaalt hij het kunststukje uit Q2 en pakt hij de kop. Vettel komt daar met zijn eerste run nog het dichtst bij in de buurt, maar nog altijd op 0.259 seconde.

De tweede runs brengen vervolgens het antwoord op de vraag of Verstappen daadwerkelijk voor het eerst plaats mag nemen vooraan de startgrid. Opnieuw kiest Verstappen voor een tweetal opwarmronden, wat Sebastian Vettel de kans geeft onder Verstappen’s tijd te duiken, voordat de Nederlander er zelf goed voor gaat zitten.

Verstappen slaagt er echter niet in zijn tijd te verbeteren en dus ook niet om Sebastian Vettel van de troon te stoten. Het levert Verstappen opnieuw de tweede startplek op. Het Mercedes-duo Hamilton/Bottas sluit aan de plaatsen drie en vier, gevolgd door Kimi Räikkönen en Esteban Ocon. Ricciardo, Hülkenberg, Sainz en thuisracer Sergio Pérez maken de top tien compleet.

Baaldag Toro Rosso
Rookie Brendon Hartley doet goede zaken door door te dringen tot Q2. Helaas voor hem krijgt hij niet de kans daar nóg iets mooiers van te maken. Hij moet zijn Toro Rosso in het tweede kwalificatiedeel met panne stilzetten aan de kant van de baan.

De kwalificatie ging overigens van start met maar negentien deelnemers, omdat Hartley’s teamgenoot Pierre Gasly na zijn problemen in de derde vrije training zijn overall niet opnieuw aan heeft hoeven trekken. Dat betekent dat de Fransman de race zal aanvangen met amper tien rondjes op de teller.