Met zijn achtste startplaats beleeft Lando Norris in de McLaren een droomdebuut. Hoewel dit slechts zijn eerste kwalificatie in de Formule 1 is, lijkt het daar totaal niet op.

“Ik ben sprakeloos, dit had ik nooit verwacht” spreekt de Brit tegen de camera van Ziggo Sport. “In Formule 2 kon ik ook goed kwalificeren, maar toch had ik dit niet verwacht. Ik was gisteren nog niet tevreden, maar dan in Q3 komen is heel mooi. Ik ben heel blij. De race wordt lang, maar we hebben een goede pace.”

Waar Norris uitblinkt, valt teamgenoot Carlos Sainz juist op in negatieve zin. Waar zijn rookie-teamgenoot de sterren van de hemel rijdt, mag Sainz afzwaaien na Q1. “Ik ben niet blij nee, ongelofelijk hoe slecht deze ronde was. We hadden makkelijk Q2 moeten halen, maar ik had last van Kubica met zijn lekke band. Ik moest uitwijken en zo verloor ik veel tijd. Het goede is wel dat de auto pace heeft. Ik had namelijk gedacht makkelijk de top tien te halen in de kwalificatie, maar nu moet ik van P18 beginnen”, vertelt Sainz aan Zigge sport.