Ook voor het in Oostenrijk weer mis ging tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, zat het al niet goed tussen de twee. Dat vertelt Mercedes-topman Niki Lauda.

Rosberg en Hamilton botsten in Oostenrijk, waardoor een zekere dubbelzege voor Mercedes verloren ging. Het team gaat daar nog over in gesprek, maar ook voor de laatste clash zat het al niet goed tussen de coureurs.

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Saturday 18 June 2016 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid crashed out of qualifying.

Hamilton crashte in Bakoe in de kwalificatie en was daarna boos op zichzelf.

Dat vertelt Mercedes-topman Niki Lauda, in een voor het raceweekend in Oostenrijk opgenomen interview voor Servus TV dat maandag is uitgezonden. 

Lauda rept daarin over een interview dat Hamilton eveneens voor het raceweekend op de Red Bull Ring gaf, waarin de Brit stelde dat zijn relatie met Rosberg meer ontspannen was. Volgens Lauda klopt dat niet.

“Lewis heeft dat gelogen. Hij heeft dat gezegd om rust aan zijn hoofd te hebben. De strijd tussen Lewis en Nico wordt juist alleen maar feller naarmate Nico langer aan kop staat.”

Waar Rosberg en Hamilton in Oostenrijk in de race botsten, daar ging Hamilton een raceweekend eerder – in Azerbeidzjan – in de kwalificatie in de fout. Na afloop van die sessie was hij zo boos op zichzelf dat hij zijn privévertrek op het circuit heeft ‘gesloopt’, zegt Lauda.

“Hij vertelde me vlak daarvoor dat ik niet binnen mocht, omdat hij alles ging slopen. Hij deed dat vanwege zijn kwalificatiecrash. Lewis zal zelf voor de schade betalen, reken daar maar op.”