Mercedes-kopstuk Niki Lauda maakt zich er geen zorgen om dat de contractbesprekingen tussen het team en titelverdediger Lewis Hamilton maar blijven voortslepen: “Er is niks aan de hand.”

Hamilton en Mercedes begonnen medio 2014 met onderhandelen over het verlengen van zijn eind 2015 aflopende contract. Niet veel later werd besloten de gesprekken uit te stellen tot in de winter, maar toen had Hamilton ineens geen haast en van een deal is nu nog altijd geen sprake.

Eind maart liet Hamilton overigens nog weten voor ‘99.6 procent rond te zijn’ en dat er alleen nog details geregeld moesten worden. Ook volgens Mercedes zou een overeenkomst een kwestie van dagen zijn, maar witte rook bleef achterwege. Vorige week erkende Hamilton – die geen manager meer heeft en zelf de gesprekken voert met Mercedes – daarop dat al het geregel ’toch wel een irritant gedoe is’ en het nog wel even kan duren.

Doordat de saga maar voortduurt, zijn er in buitenlandse media geruchten ontstaan dat Hamilton zou nadenken over een overstap naar Ferrari, temeer omdat Ferrari ook wel interesse zou hebben in de tweevoudig wereldkampioen. Dergelijke geruchten worden door Mercedes-kopstuk Niki Lauda echter naar het rijk der fabelen gewezen in gesprek met Formule 1-verslaggever Adam Cooper: “Lewis gaat niet naar Ferrari. Hij blijft hier, zo simpel is het.”

“We hebben al met Lewis afgesproken dat we met elkaar verder gaan en er is verder niks aan de hand wat betreft de onderhandelingen. Alles loopt lekker door en er is inmiddels zelfs niks meer te bespreken, want we zijn al helemaal rond. Het contract moet alleen nog ondertekend worden. Wat mij betreft is het dan ook een gedane zaak en ik zie dus geen reden om me zorgen te maken”, aldus Lauda.