Lewis Hamilton geeft te kennen geen haast te hebben met het verlengen van zijn huidige contract met werkgever Mercedes. Beide partijen hebben er tot dusver dan ook nog niet over gesproken.

Het contract van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton loopt aan het eind van het komende seizoen af. Voor Hamilton is dat echter nog geen aanleiding om op korte termijn met Mercedes rond de tafel te gaan zitten.

“De teamleiding en ik hebben sinds de laatste race nog niet met elkaar gesproken over een mogelijke verlenging van mijn contract”, laat Hamilton optekenen in gesprek met Sky Sports. “Daar is wat ons betreft ook geen enkele noodzaak toe. Het team heeft al te kennen gegeven met mij door te willen gaan en andersom is dat evengoed het geval. We maken ons er daarom nog niet al te druk om. Bovendien vertrouw ik erop dat het team niet met andere partijen praat, net zoals ik dat ook niet doe.”

Wat betreft de doelen voor 2015 is Lewis Hamilton desgevraagd glashelder: “Als topsporter wil je altijd het maximale uit jezelf halen. Dat betekent dat ik als regerend wereldkampioen opnieuw voor de wereldtitel wil en moet gaan. Alles minder dan die eerste plaats is niet goed genoeg.”

Het winnen van het kampioenschap is een doel op zich, maar de Brit die recentelijk zijn dertigste verjaardag vierde, wil zichzelf daarnaast maar al te graag verbeteren ten opzichte van vorig jaar: “Ik heb afgelopen jaar acht races niet weten te winnen, dus daar ligt enige ruimte voor verbetering. Dat wil echter niet zeggen dat ik mijn benadering op wat voor manier dan ook zal veranderen, anders dan dat ik weer een extra jaar wijsheid en ervaring rijker ben.”