Mercedes-coureur Nico Rosberg werd ook in Japan weer verslagen door zijn teamgenoot Lewis Hamilton en de titel lijkt inmiddels buiten zijn bereik, maar volgens Niki Lauda is Rosberg nog niet gebroken.

Mercedes-topman Lauda doet tegenover Motorsport-Total een goed woordje voor Rosberg, die zijn poleposition in Suzuka niet wist te verzilveren nadat Hamilton hem in de eerste twee bochten afblufte en daardoor nu 48 punten achter staat op Hamilton.

Met nog vijf races te gaan, zien Rosbergs titelkansen er niet best uit, maar volgens Lauda heeft de Duitser nog niet opgegeven en lijdt hij evenmin onder de nederlagen die Hamilton hem toebrengt: “Het is niet zo dat hij daar langzamer van wordt of er gedemotiveerd door raakt”, vertelt Lauda. “In tegendeel zelfs”, vervolgt de Oostenrijker. “Het maakt Nico er alleen maar meer op gebrand om in de volgende race punten op Lewis in te lopen. Natuurlijk komt er een moment waarop hij geen kampioen meer kan worden, maar ook dan zal Nico het niet laten lopen.”

“Zijn drive om Lewis te verslaan, zal hij ook nog hebben als de titelstrijd gestreden is”, zo doelt Lauda op wat hij als de aard van het beestje omschrijft: “Zo zitten atleten in elkaar: ze willen zich altijd blijven bewijzen”, weet de oud-coureur die zelf drie keer wereldkampioen werd.

Rosberg
Rosberg zelf herhaalt ondertussen dat hij inderdaad niet van zins is om op te geven, terwijl hij in zijn column voor het Duitse Bild ook nog ingaat op het duel met Hamilton in de eerste ronde, waarbij Rosberg gehinderd werd door een gebrek aan vermogen door een te hete motor. Rosberg liet het zelf volgens velen echter afweten in gevecht met Hamilton, en dat is hem niet ontgaan: “Ik ken de suggesties”, schrijft hij. “Er wordt gezegd dat ik te soft ben, maar we hebben regels binnen het team over hoe we ons in duel met elkaar moeten gedragen.”

“Ik heb me daar simpelweg aan gehouden”, verdedigt Rosberg zijn manier van rijden. “Dat is ook waarom ik in bocht twee naar links ben uitgeweken. Ik deed dat om een botsing te vermijden, want als het fout was gegaan hadden we als team mogelijk helemaal geen punten gescoord in deze race”, aldus de nummer twee uit het WK die schrijft dat het ‘een hard duel’ was en Hamilton ‘in ieder geval agressief was’.