Mercedes-kopstuk Niki Lauda verwacht dat Ross Brawn, die aan het eind van deze maand stopt als teambaas van Mercedes, op termijn weer zal terugkeren in de Formule 1.

Mercedes en Brawn maakten vorige week bekend dat de teambaas zijn taken aan het eind van dit kalenderjaar neerlegt en de Duits-Engelse renstal verlaat om plaats te maken voor Toto Wolff en Paddy Lowe.

Brawn liet zich daarbij niet uit over wat zijn exacte plannen voor 2014 en daarna zijn, maar Niki Lauda – de bestuursvoorzitter van het Mercedes F1-team – denkt dat de Engelsman op termijn een nieuwe functie in de koningsklasse zal vinden.

“Ross heeft mij verteld dat hij eerst even een pauze wil inlassen en dat geloof ik ook, maar het is geen verrassing dat er al wel gelijk teams zijn die interesse in Ross z’n diensten hebben”, zegt Lauda tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Ross heeft immers acht wereldtitels op zijn CV staan en is op Adrian Newey na het meest succesvolle technische kopstuk in de sport”, weet Lauda, die er dan ook op rekent dat Brawn – die wél heeft aangegeven dat een vertrek bij Mercedes niet per se het einde van zijn tijd in de Formule 1 betekent – elders weer zal opduiken. “En als Ross ergens anders aan de slag gaat, hebben wij dat te respecteren.”