Mercedes F1-bestuurslid Niki Lauda heeft weersproken dat het vertrek van teambaas Ross Brawn al in kannen en kruiken is, zoals maandag in de Duitse pers werd bericht.

Het Duitse Sport Bild en Auto Bild Motorsport meldden maandag dat het aanstaande afscheid van Brawn tijdens het raceweekend in Zuid-Korea besproken en geregeld is.

Brawn zou, zo berichtten de publicaties, zelf hebben aangegeven weg te willen bij het team. Dit omdat hij niet eeuwig als teambaas wil aanblijven en Mercedes in Paddy Lowe bovendien zijn opvolger al in huis heeft.

Niets van waar, stelt Lauda nu echter in gesprek met persbureau SID (Sport-Informations-Dienst). “Ik heb geen idee waar dit verhaal vandaan komt. We hebben helemaal niets veranderd aan de structuur van het team”, verklaart de drievoudig wereldkampioen.

Sterker nog, als het aan Lauda ligt, blijft Brawn nog wel even bij Mercedes. “Ik wil hem graag voor het team behouden en ben daarover met hem in onderhandeling. Die gesprekken lopen al een tijdje, maar het zal nog wel even duren voordat er iets uitkomt. Dit omdat het Ross z’n beslissing is en hij deze pas aan het eind van het seizoen wil maken.”