Charles Leclerc kan na afloop van de Grand Prix van Singapore de keuze van Ferrari om Sebastian Vettel eerder naar binnen te halen voor zijn pitstop, al beter begrijpen. De Monegask was tijdens de race duidelijk ontevreden, zoals te horen was over de boordradio. De 21-jarige Ferrari-coureur is inmiddels afgekoeld: ”Ik ben erg blij voor het team en Sebastian.”

In ronde negentien van de 61 kreeg Vettel slechts twee bochten voor de pitstraat te horen dat hij naar binnen moest komen voor zijn pitstop. De viervoudig wereldkampioen reed daarna een bloedsnelle outlap waarmee hij vóór zijn teamgenoot uitkwam. De Monegask was dan ook duidelijk verbaasd dat hij de Ferrari van Vettel voor zich zag, nadat hij een ronde later zijn pitstop had gemaakt.

Het leidde tijdens de race tot frustraties bij Leclerc, die zijn derde zege op rij misliep. ”Wat is dit in vredesnaam? Blijven de posities zo?”, vroeg de Monegask aan zijn team. ”We hebben het hier na afloop van de race wel over”, klonk het duidelijke bericht van Leclerc. Na gesprekken gehad te hebben met onder andere teambaas Mattia Binotto, kan Leclerc de strategische keuze van het team wel begrijpen.

Lees ook: Gekibbel op boordradio Ferrari: ‘Wat is dit in vredesnaam? Blijven de posities hetzelfde?’

”Ik denk niet dat ik veel dingen beter of anders had kunnen doen”, zegt Leclerc tegen Autosport”Het enige wat ik waarschijnlijk zal gaan doen is meer vragen over de strategie. Ik was er namelijk niet van op de hoogte dat Vettel naar binnen was gekomen, dus ik wist niet of ik in mijn eerste stint meer had moeten pushen. Ik weet het niet, we hebben hoe dan ook genoeg data om het allemaal te kunnen analyseren”, aldus Leclerc.

Foto: Motorsport Images

‘Soms gaat het eenmaal zo’
Leclerc benadrukt dat hij geen snellere inlap had kunnen rijden, al had het team tegen hem gezegd dat hij met Vettel zou vechten bij de pit-uitgang. ”Op dat moment waren mijn banden er al aan, maar daarvoor had ik wel een marge. In de eerste rondes wilden we zo langzaam mogelijk rijden zodat de coureurs achter ons niet in de pitwindow konden komen. Ik kon veel beter doen op dat moment, maar ik hield me aan het plan en dat heeft ons geholpen om de een-twee te behouden”, aldus Leclerc.

Lees ook: Binotto snapt frustratie Leclerc: ‘Hij kon niet eerder stoppen’

”Zoals ik al zei, het was in de auto gewoon frustrerend, maar nu uit de auto begrijp ik de hele situatie al beter. Ik ben erg blij voor het team en Sebastian. Hij verdient het, en nu gaan we gewoon weer door. Natuurlijk had ik gehoopt om nog een trede hoger te staan op het podium, maar soms gaan die dingen nou eenmaal zo”, sluit Leclerc af.