*

Leclerc en Vettel hekelen verkeer: ‘Maar uiteindelijk toch de eerste rij in handen’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

31 augustus 2019 16:59

Leclerc en Vettel hekelen verkeer: ‘Maar uiteindelijk toch de eerste rij in handen’

Het tekende zich al sinds vrijdagochtend af, een rode eerste rij voor zondag. Charles Leclerc en Sebastian Vettel slaagden daar uiteindelijk ook in, ondanks hinderlijk verkeer. “Ik heb er maar voor gekozen om het zoveel mogelijk te ontlopen”, zei Charles Leclerc die uiteindelijk zijn teamgenoot Sebastien Vettel op zeven tienden reed.

Lees ook: Leclerc leidt Ferrari naar één-twee in de kwalificatie in Spa

De Ferrari’s pakten de grootste winst in sectoren 1 en 3. De sprint van La Source naar Les Combs met daar tussenin Eau Rouge leverde iedere keer meer dan een halve seconde op ten opzichte van Mercedes. Al ging het daar in zijn snelste ronde volgens Leclerc juist niet soepel, hij gaf er iets toe op Vettel. “Het voelde verder goed maar de eerste sector ging niet zoals het moest. Er was veel verkeer in de outlap, het lukte gelukkig om de snelheid te vinden.”

Foto: Motorsport Images

Vettel verknalde een topklassering met twee foutjes in de laatste sector maar klaagde in eerste instantie over het verkeer. “Wat een bende! Al dat verkeer!”, riep de Duitser op de radio. Eenmaal uit de auto was hij iets rustiger: “Uiteindelijk is het goed dat we de eerste rij in handen hebben. Maar in een file staan voorafgaand aan een snel rondje helpt niet, maar dat is geen excuus.”

‘Beter dan gisteren’
Qua racepace bewees Mercedes er op vrijdag dichterbij te zitten, dat belooft nog een uitdaging, denkt ook Leclerc. “We worstelden daar mee, we zullen aan de racepace moeten werken vanavond. Kijkend naar vandaag zal het toch in orde moeten zijn”, zei Leclerc die bijval kreeg van Vettel. “De auto voelde vandaag zelfs beter dan gisteren.”

De voorspellingen beloven een flinke daling in temperatuur: “Maar dat is een omstandigheid waar iedereen mee om moet gaan, dus we zullen zien”, merkte Vettel op.

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel

Gerelateerd