Charles Leclerc zegt dat Ferrari ervoor zal zorgen dat hun coureurs de teamorders opvolgen. Volgens de Monegask is het ‘duidelijk dat de situatie voor beide coureurs onduidelijk’ was bij de start van de Grand Prix van Rusland. Leclerc heeft na de race gesproken met Ferrari-teambaas Mattia Binotto, maar niet met Vettel. 

Al snel na de start van de Grand Prix van Rusland kreeg Sebastian Vettel meermaals de opdracht om Charles Leclerc voorbij te laten gaan. De Duitser volgde de teamorders niet op waardoor het team van strategie veranderde. Vettel moest zijn auto uiteindelijk langs de kant zetten vanwege motorproblemen, terwijl Leclerc als gevolg van de virtual safety car met de derde plek genoegen moest nemen. Volgens Leclerc verwacht Ferrari dat beide coureurs de teamorders zullen opvolgen.

Lees ook: Opnieuw ruis op teamradio Ferrari: ‘Maar ik heb Sebastian toch de slipstream gegeven?’

”Het is duidelijk vanaf het begin van het seizoen dat we de teamorders moeten gehoorzamen. Wat duidelijk is, is dat de situatie voor beide coureurs niet duidelijk was bij de start. Dat is volgens mij het belangrijkste en dat hebben we besproken. We gaan ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet nog eens gebeurt”, zegt Leclerc tijdens de persconferentie in Japan.

Leclerc bevestigde daar tevens dat hij na afloop van de race in Rusland een gesprek heeft gehad met teambaas Mattia Binotto, maar niet met Vettel. ”Ik had wat dingen gepland op de dag dat Vettel in Maranello was, dus we kregen niet de kans om elkaar te spreken. Maar ik heb een gesprek gehad met Mattia en hij had een gesprek met Sebastian de dag ervoor. Alles is prima”, aldus Leclerc.

Lees ook: Ferrari trekt alle registers open om negatieve reeks op Suzuka te beëindigen