*

Leclerc trekt lessen uit manoeuvre Verstappen: ‘Ik ga ook agressiever rijden’

Laurens Stade

Laurens Stade

12 juli 2019 13:30

Leclerc trekt lessen uit manoeuvre Verstappen: ‘Ik ga ook agressiever rijden’

Charles Leclerc heeft besloten om zijn rijstijl aan te passen. Hij is van plan agressiever te gaan rijden na de veelbesproken inhaalactie van Max Verstappen in Oostenrijk, omdat hij erachter is gekomen dat veel meer is toegestaan dan hij dacht.

Direct na de race was de Monegask nog gefrustreerd omdat hij de actie te ver vond gaan. Het besluit van de stewards om de inhaalactie onbestraft te laten was voor hem dan ook moeilijk om te accepteren. ”Op dat moment vond ik het frustrerend. Als ik het vergelijk met andere incidenten, vond ik die actie onacceptabel”, aldus de Ferrari-coureur.

Achteraf gezien is Leclerc juist blij om te zien dat de coureurs ‘nog zo mogen racen’. ”Dat betekent dat ik zeker zal veranderen en wat agressiever zal gaan rijden.” De 21-jarige Monegask kon zich ‘makkelijk’ over het incident heenzetten, maar hij hoopt dat er wel consistentie zal zijn als het gaat om straffen. ”Ik heb het gevoel dat er andere incidenten zijn geweest die veel minder voorstelden, maar wel bestraft werden”, aldus Leclerc.

Het veelbesproken incident tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in Oostenrijk. Foto: Motorsport Images

Goed voor de sport
”Als we op die manier kunnen racen, zal ik ook zeker op die manier racen. Ik denk dat het goed is voor de sport. Dit is wat we als coureurs willen,” vervolgt hij, ”maar we moeten wel weten wat we kunnen verwachten van anderen. Daarom hebben we consistentie nodig wat betreft de straffen.”

Leclerc leek op de Red Bull Ring af te stevenen op zijn eerste zege in de Formule 1, totdat drie ronden voor het einde Max verstappen hem inhaalde. De Monegask moest bij die inhaalactie buiten de baan gaan, maar de stewards vonden het geen straf waard.

Lees ook: Leclerc kijkt uit naar strijd met Verstappen: ‘Gevecht om titel zou echt geweldig zijn’