Het werd al de eerste rij van de toekomst genoemd en het slot van de race in Oostenrijk stelde niet teleur. Charles Leclerc vs. Max Verstappen deel I, het gaf de fan weer een beetje hoop op de toekomst van de sport. Charles Leclerc zegt zelf ook uit te kijken naar de volgende delen. 

De twee kennen elkaar door en door, bestreden elkaar al in de karts en zijn voorbestemd voor een jarenlange rivaliteit. “Dat zou echt gaaf zijn, we hebben lange tijd tegen elkaar geracet in de karts”, zegt Leclerc in een interview met het Duitse Bild. Een fanaccount van de Monegask zocht afgelopen weekend nog op wanneer de twee voor het laatst de eerste startrij deelden: in 2012 in het Engelse Grantham.

Lees ook: Brawn: ‘Verstappen en Leclerc verdienden zege allebei, beloven geweldige toekomst voor F1’

Leclerc zegt in ieder geval uit te kijken naar een voortzetting van die gevechten. “Als we de komende jaren met z’n tweeën zouden kunnen vechten om de titel, ik zou het echt geweldig vinden. De nieuwe generatie komt er aan en ik ben ze vroeger allemaal tegengekomen.” De Duitse krant vroeg hem uiteraard ook naar de verhoudingen met Sebastian Vettel en wierp zelfs de suggestie op dat de Duitser spoedig zal stoppen.

Het toekomstbeeld? Foto: Motorsport Images

‘Seb is gemotiveerder dan ooit’
Daar denkt Leclerc duidelijk anders over. “Ik zie hem niet zo snel stoppen. Ik kan natuurlijk niet voor hem spreken maar hij oogt gemotiveerder dan ooit en hij werkt ontzettend hard voor het team”, betoogt Leclerc. “En het is interessant om te zien hoe hij werkt. Hij staat onder grote druk, die is er overigens altijd als je al zoveel hebt gewonnen. Ook al versla ik hem, dat is nog geen reden om te stoppen.”

Lees ook: Verstappen over actie op Leclerc: ‘Dit is hard racen, anders kunnen we beter thuisblijven’

Het is een bekend beeld voor de race: Charles Leclerc zet zijn auto op de grid en neemt vervolgens plaats tegen de vangrail. “Iedere atleet zondert zich graag even af in de aanloop naar een topprestatie. Vergelijk het met het naar binnen gaan van een tunnel. Jij alleen en dat wat er voor je is. Voor elke sessie wil ik in een bepaalde gemoedstoestand raken, dat heb ik nodig.”

En dat lukt hem, ondanks de drukte van de grid op zo’n moment. “Het is simpel, mijn ogen zijn open maar ik zie niets op dat moment. Ik kan alles uitschakelen, ik heb er geen last van. ”

Foto: Motorsport Images