Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is onder de indruk van Red Bulls Max Verstappen en Ferrari’s Charles Leclerc. “Dankzij deze kids wacht de Formule 1 de komende tien jaar een geweldige toekomst.”

In zijn terugblik op het raceweekend schrijft Formule 1-topman Brawn dat hij er blij mee is zondag in Oostenrijk ‘het jongste podium’ in de geschiedenis van de Formule 1 te hebben gezien. De 21-jarige Verstappen stond daarbij op de hoogste trede, met leeftijdsgenoot Leclerc een trapje lager na zijn finish op P2. “Al hadden ze de zege allebei verdiend. Als ze in omgekeerde volgorde over de finish waren gekomen, was dat net zo prijzenswaardig geweest.”

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

De race van Verstappen vat Brawn in één woord samen als ‘amazing‘. “Zeker als je in gedachten neemt dat zijn start niet ideaal was. Hij maakte een aantal geweldige, agressieve inhaalacties, reed ontzettend snelle rondetijden op banden die er al meer dan dertig rondjes op hadden zitten en de manier waarop hij zijn race pace managete was zo goed als perfect.”

“De jonge Nederlander maakte er echt een show van, tot genoegen van alle fans op de Red Bull Ring”, doelt Brawn op het door alle afgereisde Nederlandse fans oranjegekleurde Oostenrijkse circuit.

Leclerc zeer volwassen’
Het optreden van Leclerc was, ondanks dat hij in ronde 69 van de 71 de koppositie verloor, echter ook fantastisch, meent Brawn. “Hij domineerde tijdens de vrije trainingen en reed in de kwalificatie meerdere geweldige rondjes die goed genoeg waren voor pole.”

Lees ook: Leclerc: ‘Max liet totaal geen ruimte’

“Leclerc zag zijn kans op een zege voor de tweede keer dit jaar vlak voor het vallen van de vlag verdampen, maar ondanks die teleurstelling is het duidelijk dat de Monegask beter en beter wordt. Zowel in hoe hij racete als in hoe hij na afloop met alles omging liet hij bovendien zien zeer volwassen te zijn. Dankzij deze kids“, wijst Brawn naar Verstappen en Leclerc, “wacht de Formule 1 de komende tien jaar een geweldige toekomst.”

Lees ook: Even napraten met… Jack Plooij: ‘Verstappen vs Leclerc wordt als Senna tegen Prost’