Charles Leclerc is verrast door het gat dat Mercedes heeft naar Ferrari in Japan. Tijdens de beide vrije trainingen stonden de Mercedessen comfortabel bovenaan. Volgens Leclerc is de snelheid er niet, al ziet hij wel verbeterpunten: ”Ik heb niet zo goed gereden.”

Zowel in de eerste als tweede vrije training was Valtteri Bottas de snelste, gevolgd door zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Leclerc was na de twee trainingen de snelste Ferrari-coureur, maar hij moest ruim drie tienden toegeven op Bottas. ”We hebben het meeste gehaald uit onze dag en dat is waar het om draait”, zegt Leclerc tegen onder meer Racefans.net. ”Maar het lijkt erop dat we snelheid tekortkomen. Dat is wel een verrassing want we waren de afgelopen vier races zo sterk.”

Lees ook: Leclerc over teamorders in Rusland: ‘Het is duidelijk dat het niet duidelijk was’

”We verwachtten dat we hier ook best wel sterk zouden zijn, maar dat is niet het geval”, voegt Leclerc toe. ”We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden op de kwalificatie op zondag.” Volgens de Monegask is de balans van de auto niet het probleem. ”De balans van de auto was niet zo slecht, maar het ontbreekt gewoon aan snelheid. Het ligt ook een beetje aan het rijden zelf, want ik heb niet zo goed gereden. Zelfs dan nog verwacht ik dat het lastig wordt om de Mercedes in te halen”, aldus Leclerc.

Naast de dreiging van Mercedes vreest de teamgenoot van Leclerc, Sebastian Vettel, ook Red Bull. ”Er zit nog wel iets meer in de auto, maar je moet eerlijk zijn en Mercedes ziet er snel uit elke keer als ze de baan op gaan. Daarnaast leek het voor Red Bull ook comfortabel dus het is spannend en ik verwacht dat ze zondag zeer snel zullen zijn”, aldus Vettel. De Duitser kwam in de eerste vrije training nog aan de derde tijd, maar in de tweede en laatste training kwam hij niet verder dan de vijfde tijd, achter Leclerc.

Lees ook: Vettel trekt boetekleed aan: ‘Ik had de teamorders niet moeten negeren’

Foto: Motorsport Images