*

Vettel trekt boetekleed aan: ‘Ik had de teamorders niet moeten negeren’

Laurens Stade

Laurens Stade

10 oktober 2019 13:00

Vettel trekt boetekleed aan: ‘Ik had de teamorders niet moeten negeren’
Motorsport Images

Sebastian Vettel zegt dat het ‘verkeerd’ was van hem om de teamorders tijdens de Grand Prix van Rusland te negeren. Volgens de Duitser is de controverse opgehelderd na het gesprek met teambaas Mattia Binotto. De viervoudig wereldkampioen ontkent dat hij de teamorders negeerde omdat Leclerc hem onder druk zet.

Vettel pakte direct bij de start van de race in Rusland de leiding, terwijl Leclerc vanaf pole vertrok. Na de herstart krijgt Vettel meermaals de opdracht om zijn teamgenoot voorbij te laten, maar hij negeerde deze. Uiteindelijk moest hij zijn Ferrari naast de baan parkeren vanwege motorproblemen. Beide coureurs hebben in Maranello aparte gesprekken gehad met teambaas Binotto. Volgens Vettel stelde het gesprek niet veel voor.

”Over het algemeen is alles duidelijk”, zegt Vettel tegen onder andere Motorsport.com. ”Natuurlijk praat je met elkaar. Er is een gesprek geweest, maar er waren ook andere gesprekken. Ik zou me niet zoveel opwinden over het hele verhaal”, aldus Vettel.

Lees ook: Leclerc over teamorders in Rusland: ‘Het is duidelijk dat het niet duidelijk was’

”Of er een overeenkomst was of niet, of wie gelijk heeft of niet, doet er volgens mij niet veel toe. Natuurlijk kreeg ik de boodschap over de radio om van plaats te wisselen. Ik deed dat niet en dat was zeker niet goed”, aldus Vettel. Volgens de 32-jarige Duitser staan de teamorders nu niet in steen geschreven. ”Er waren wel wat stenen, maar we hebben niks in steen geschreven en dat is ook niet nodig. Natuurlijk zijn er dingen die we achteraf beter hadden kunnen doen. Uiteindelijk kijken we uit naar de volgende races, dus ik maak me er geen zorgen om”, aldus Vettel.

De viervoudig wereldkampioen ontkent dat hij de teamorders negeerde omdat Leclerc hem onder druk heeft gezet dit seizoen. ”Nee, absoluut niet. Natuurlijk ben ik niet blij als ik niet sneller ben, of dat nou in de vrije training, kwalificatie of race is maakt niet uit. Dat is altijd zo geweest. Dit jaar heb ik duidelijk wat moeite met de auto, waardoor ik niet het beste van mezelf heb kunnen laten zien. Charles is goed bezig, maar ik geloof dat je altijd eerst tegen jezelf rijdt, en dan pas tegen de rest”, sluit Vettel af.

Lees ook: Opnieuw ruis op teamradio Ferrari: ‘Maar ik heb Sebastian toch de slipstream gegeven?’

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel