*

Leclerc: ‘We mogen tegen elkaar blijven vechten’

Laurens Stade

Laurens Stade

28 november 2019 15:13

Leclerc: ‘We mogen tegen elkaar blijven vechten’
Motorsport Images

Charles Leclerc zegt dat hij en Sebastian Vettel nog steeds vrij zijn om tegen elkaar te vechten, ondanks de crash in Brazilië waardoor de twee coureurs uitvielen. 

In Brazilië ging het met nog maar vijf ronden te gaan compleet fout voor Ferrari: Sebastian Vettel en Charles Leclerc kwamen in aanraking met elkaar, met als gevolg dat beide coureurs flinke schade opliepen en uitvielen. Over de boordradio beschuldigden de twee elkaar van het incident en na afloop sprak teambaas Mattia Binotto met beide coureurs. Volgens Leclerc hadden hij en Vettel meer moeten doen om de crash te vermijden.

”Ik denk dat we tegen elkaar mogen blijven vechten”, zegt Leclerc tijdens de persconferentie in Abu Dhabi. ”Seb en ik zijn allebei heel competitief, maar we rijden voor hetzelfde team en moeten dus misschien wat minder agressief zijn. Volgens mij is er verder geen richtlijn uitgevaardigd”, aldus de Monegask.

Lees ook: Het is weer oorlog bij Ferrari: Vettel en Leclerc schakelen elkaar uit

‘Zal niet nog eens gebeuren’
Leclerc verraste Vettel bij het ingaan van de eerste bocht door zijn Ferrari naast die van Vettel te zetten. De Duitser had op zijn beurt een betere exit uit bocht 3 en probeerde de Monegask in te halen en duwde hem naar links, waardoor het contact ontstond. ”Zoals gezegd, het contact was licht, maar de gevolgen waren helaas heel groot”, zegt Leclerc, die het voorval nu als volgt samenvat: “Seb kwam iets naar links, maar ik had hem misschien ook beter kunnen vermijden.”

Alles is uitgesproken volgens de Monegask. “Ik weet vrij zeker dat het niet nog eens zal gebeuren. Seb en ik hebben het uitgepraat en nu gaan we gewoon weer verder”, aldus Leclerc. Hij voegt daaraan toe dat er niet gesproken is over eventuele boetes of straffen van het team, mocht het in de toekomst weer tot een crash komen.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel

Gerelateerd